Juist nu is het van groot belang de lokale ondernemers in alle kernen van Bernheze te steunen, van Heesch tot Loosbroek en van Heeswijk-Dinther tot Vorstenbosch en Nistelrode. Deze crisis treft heel het land en dit is bij veel ondernemers direct voelbaar. Winkels houden de deuren uit veiligheidsoverwegingen dicht en de horeca zitten verplicht op slot. Hoewel het kabinet maatregelen neemt om de economische schade te beperken en ook de gemeente Bernheze financieel de helpende hand reikt, hebben we gemeend toch wat extra’s te moeten doen. Daarom is er de actie ‘Ben Loyaal, Koop Lokaal’ in het leven geroepen.

De gemeente Bernheze is daarbij partner en een zeer belangrijke spil in dit initiatief. Met deze samenwerking hopen we een belangrijke stap te kunnen maken. De bedoeling is om dit als een pilot te creëren en dit voort te zetten voor de lange termijn. De actie is gestoeld op het idee om zo snel mogelijk de consument bewust te maken van het belang om juist nu te kopen bij de lokale ondernemer. Veel mensen hebben nu de neiging om online en vaak ook nog bij buitenlandse webshops spullen te bestellen. Wij willen iedereen vragen naar de gewone lokale winkels te komen. Want juist nu hebben de ondernemers hun omzet echt hard nodig om deze lastige periode door te komen.

Wat we doen?

Er wordt hard gewerkt aan diverse acties per branche en iedere vorm van communicatie zal worden benut. Daarbij hebben wij jullie hulp heel hard nodig. Steun elkaar dus, juist nu!