Voor consumenten

De organisatie heeft gekeken naar de mogelijkheden die wettelijk toepasbaar zijn. Er zijn veel regels bij het kopen en doorverkopen van bonnen. Het inleveren van de bonnen bij de bedrijven die op de website staan bleek de enige werkbare manier.

Wij willen graag onze steun betuigen aan iedereen die in de coronacrisis actief was in de zorg. Hoe we dat gaan doen, en voor wie, werken we op dit moment uit. We komen met een uitvoerbaar plan, waarbij we proberen met het budget dat nu beschikbaar is ook dit deel van Ben loyaal koop lokaal goed uit te werken.

  • commissie website technische vragen: info@benloyaalkooplokaal.nl
  • commissie goed doel: info@benloyaalkooplokaal.nl
  • commissie pr info@benloyaalkooplokaal.nl
  • commissie algemeen en bestuurlijke taken: info@benloyaalkooplokaal.nl

Stuur je mail naar info@benloyaalkooplokaal.nl en wij vertellen waar we nog handen nodig hebben. We zijn op zoek naar iemand die thuis is in subsidie aanvragen, projectbeheer, contacten met ondernemers, servicedesk, et cetera. Allemaal voor Ben Loyaal Koop Lokaal en op vrijwilliger basis. #samensterk

De waardecheques zijn voor de consument en dus inclusief btw. Besteed je je bon Business2business dan zal deze 10 euro van het bedrag exclusief btw afgetrokken worden.

Met het platform ‘Ben Loyaal Shop Lokaal’ werken ondernemers uit Bernheze samen om ondernemers én de zorgmedewerkers te ondersteunen in deze moeilijke periode. Dit doen wij door feestelijk verpakte cadeaubonnen te verkopen voor 9 branches. Elke branche van ondernemend Bernheze is zo vertegenwoordigd.

Je kan daarnaast ook stemmen via deze website op een zorginstantie, in september krijgen al deze zorginstanties nog een extra blijk van waardering naar rato van het aantal stemmen.

Via benloyaalshoplokaal.nl en bij een plaatselijke supermarkt kunnen cadeaubonnen aangeschaft worden door iedereen die de ondernemers in Bernheze een warm hart toedraagt. Deze cadeaubonnen helpen de ondernemers aan inkomsten.

Ben Loyaal Shop Lokaal is voor inwoners van Bernheze (en daarbuiten) die ondernemers een hart onder de riem willen steken en nu of binnenkort weer willen genieten van ondernemend Bernheze. Daarnaast is het platform voor de ondernemers zelf, waarbij ondernemers bij het platform kunnen aansluiten en zo inkomsten kunnen genereren voor hun zaak.

Consumenten kunnen een cadeaubon aanschaffen van een branche, welke zij bij aangesloten ondernemers in Bernheze kunnen verzilveren. Dat kan nu, of later, later vooral voor ondernemers die noodgedwongen gesloten moeten blijven voorlopig. De branches zijn dusdanig onderverdeeld dat elke ondernemer een plek binnen het platform heeft. Ondernemers ontvangen het geld nadat zij de cadeaubonnen in ontvangst hebben genomen.

Alle ondernemers kunnen zich aanmelden bij Ben Loyaal Shop Lokaal en zo cadeaubonnen voor hun branche aan laten schaffen.

Ja, Ben Loyaal Shop Lokaal is veilig. Betrouwbare partners werken samen om op een veilige manier inkomsten te kunnen genereren voor ondernemers. Aangesloten partners vind je op ******DEZE PAGINA.*****

Wij gaan zorgvuldig om met jouw ingevulde gegevens. Zie meer informatie in onze privacyverklaring.

Als jouw vraag hier niet tussenstaat, dan kun je persoonlijk contact opnemen via onze contactpagina.

Je kunt kiezen of je de cadeaubon bij een plaatselijke supermarkt koopt of via deze website. In de deelnemende supermarkt ontvang je de cadeaubon direct. Bestel je via de website dan kun je deze ophalen via een ophaalpunt bij jou in de buurt.********Aan verzending met de post zitten zijn reguliere verzendkosten verbonden, deze kosten zijn voor de consument die de cadeaubon aanschaft.*****

Ja, dit kan zeker. Een cadeaubon van Ben Loyaal Shop Lokaal heeft een hele leuke attentiewaarde! Er zit altijd een extra kleinigheid bij en de cadeaubon is heel feestelijk verpakt.

Ja, dit platform is er echt voor bedoeld om onze ondernemers te kunnen steunen in deze moeilijke tijd. Dankzij de vrijwillige samenwerking van vele partners kunnen we het volledige bedrag van de gekochte cadeaubon uitkeren naar de ondernemers.

De cadeaubonnen hebben een waarde van €10,00. Een veelvoud ervan is altijd mogelijk. Wil je een veelvoud samen ingepakt hebben op een speciale manier? Dat kan! Neem daarover contact met ons op.

Voor ondernemers

Bij het aanmelden van jouw zaak hebben we de volgende gegevens nodig: n.a.w., kvk, rekeningnummer en de tenaamstelling. Zodra de gegevens volledig zijn ingevuld, kan je account geverifieerd worden.

Betalingen voor de aangeschafte waardebonnen vinden maandelijks plaats. Het totaalbedrag van de ingeleverde cadeaubonnen voor jouw zaak wordt uitgekeerd op het rekeningnummer dat is ingevuld bij het aanmelden van jouw onderneming.

De uitgegeven waardebon wordt niet gezien als omzet. Als ondernemer moet je boekhoudkundig wel een verplichting opnemen voor het geld dat je ontvangt voor de bonnen. Deze verplichting wordt pas omzet wanneer de bon verzilverd wordt daadwerkelijk wordt genuttigd.

Indien er veel consumenten een cadeaubon voor jouw zaak aanschaffen, betekent dat inderdaad dat zij deze later zullen verzilveren. Het kost de ondernemer geen geld, pas als de consument de cadeaubon inlevert is er een korte overlap om de waarde voor te schieten en deze snel weer terug te kunnen vorderen bij onze organisatie. Deze consumenten zullen dit echter niet allemaal tegelijk doen en wellicht meer besteden dan het bedrag van de cadeaubon. Ben Loyaal Shop Lokaal is met name een initiatief om consumenten sneller naar de kernen te trekken. De horecazaken die bijvoorbeeld afhaalmenu’s en bezorging hebben, de (schoonheids)salons en kapsalons die daarnaast producten verkopen, kunnen ook nu al een cadeaubon laten verzilveren.

Na jouw aanmelden controleren wij alle gegevens. Binnen 24 uur wordt jouw zaak dan toegevoegd aan het platform.

Ja, dit is zeker mogelijk. We hebben content die je direct op je eigen website en social media kunt plaatsen. Maak vervolgens gebruik van je eigen social media kanalen om jouw branche cadeaubon te promoten.

Voor deelname Ben Loyaal Shop Lokaal geldt de voorwaarde dat de onderneming een kvk-nummer heeft en een stenen (winkel)pand en dat de zaak vrij toegankelijk is.

Je vindt alle aangesloten ondernemingen op de deelnemerspagina.